TANGRAM Architekten | Bachlaan

Bachlaan

Een in 1960 gebouwd, hokkerig ingedeeld woonhuis voldeed niet meer aan de eisen van de huidige tijd. Toch voelden de eigenaren van het eerste uur veel affectie voor het oude huis. In plaats van slopen is daarom besloten tot een totale interne vernieuwing met behoud van de oorspronkelijke draagstructuur. Er zijn grote diagonalen in de ruimte gebracht, waardoor de hele dag zonlicht in de woonkamer, eetkamer en keuken valt en veel beter wordt geprofiteerd van de fraaie ligging met groen rondom. Verschillende functies kregen een nieuw plaats . Door uitgekiende begrenzing van de verschillende plekken is ondanks de grote openheid een aantal intieme woonplekken ontstaan.
Door hergebruik van de oorspronkelijke structuur in plaats van sloop en nieuwbouw is een enorme besparing bereikt ten opzichte van de oorspronkelijk geplande volledige nieuwbouw. Het resultaat is een fantastisch ruim en licht huis.

 

Locatie                                Hilversum
Oplevering                          2013
Opdrachtgever                                      Particulier
Omschrijving                         transformatie woonhuis