TANGRAM Architekten | Bright

Bright

De ‘Bright’ locatie ligt in het hart van het oude Rotterdam. Het is een historisch beladen plek: in mei 1940, toen Duitsland Nederland binnenviel, werd het centrum van de stad weggevaagd. Locatie Brigjht is het exacte centrum van de grote klap. Tegenwoordig is de plek uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer en op loopafstand van de belangrijkste stedelijke voorzieningen. Bovendien ligt Bright strategisch op de nieuwe ‘Kennis-As’, met universiteitsgebouwen, medische centra en hoogwaardige werkvoorzieningen binnen handbereik.
Desondanks ligt een ontwikkeling op deze plek niet direct voor de hand: het smalle, driehoekige strookje gras, tegen het talud van de verlengde Willemsbrug, biedt niet veel ruimte. Met een uitgekiende opzet kan deze plek echter geschikt worden gemaakt voor bijna 650 kleine woningen, in een circa 70 meter hoge toren.
Bright neemt een scharnierpositie in tussen de oude en nieuwe delen van de stad. Voor Bright is daarom gezocht naar aanvulling op het woonprogramma: op de eerste gebouwlagen zijn publieke functies gepland, zoals horeca, winkels, een fitness centrum en werkruimten voor studenten. Deze onderste lagen krijgen een open karakter, waarmee het straatleven zich letterlijk voortzet binnen de grenzen van het gebouw.
De architectuur refereert naar de stoere Rotterdamse wederopbouwarchitectuur. Opvallend is de transparante gevelbekleding, waarachter ‘s avonds de ‘tweede gevel’ helder oplicht.

Locatie Rotterdam, Verlengde Willemsbrug-Wijnhaven
Oplevering 2017
Opdrachtgever Stebru; Boag bv
Uitvoerder Stebru
Omschrijving Campustoren met ca. 650 stadsappartementen, studie- en werkruimten, kantoren, horeca en winkels

 

Link:
bright link_Kans_bouw_campustoren_web