TANGRAM Architekten | Olymp

Olymp

Olymp is een internationaal opererende Duitse textielonderneming, die trots is op haar oorsprong als klein familiebedrijf en sterk verbonden is met de regio van Stuttgart. Daarnaast staat Olymp voor kwaliteitsstoffen en vakmanschap, een uitstekende prijs- kwaliteitsverhouding en een ecologisch duurzaam en sociaal product. De onderneming groeit hard, en heeft derhalve een nieuw logistiek centrum nodig.

Het nieuwe gebouw moet de filosofie van Olymp op een subtiele en begrijpelijke manier tot uitdrukking brengen. Het ontwerp is een vrij eenvoudig volume; het is de gevel die het gedachtegoed van Olymp uitdraagt. De verschillende lagen in de gevel zijn op een duurzame wijze vormgegeven en gematerialiseerd. Op de dragende constructie van de logistieke hal zijn twee gevellagen toegevoegd: de eerste, expressieve gevellaag, bestaat uit groen mos. De tweede, meer symbolische laag, bestaat uit een open geweven en opgespannen doek, dat een uitvergroot patroon van katoenvezels heeft. Dit doek is opgebouwd uit natuurlijke hennepvezels en vervolgens gedrenkt in bio-harsen. Het voordeel van dit natuurlijke bio-composietmateriaal is zijn lichte gewicht, de volledige recyclebaarheid en de volledig biologische productie volgens het cradle-to-cradle principe. LED-verlichting zorgt ervoor dat de gevel ’s nachts van binnenuit verlicht wordt en van veraf zichtbaar is.

 

Locatie Bietigheim-Bissingen
Oplevering niet gerealiseerd
Opdrachtgever Bricks International; Olymp Bezner GmbH & Co. KG
Omschrijving studie naar een innovatief en duurzaam gebouw