TANGRAM Architekten | Bachlaan

Bachlaan

A private house built in 1960 and full of cramped spaces no longer met the needs of today. Even so, the owners from day one felt great affection for the home. So rather than having it demolished, they decided to redevelop the entire interior while retaining the original bearing structure. The introduction of large diagonals in the interior ensures sunlight in the living room, dining room and kitchen throughout the day and better orientation towards the surrounding greenery. The various functions were rearranged, and clever spatial boundaries define a number of intimate living spaces despite the high degree of openness.

Reusing the original structure rather than demolishing and replacing it with a new volume meant a huge cost saving. The result is a fantastically spacious and bright home.

 

Location                                Hilversum
Completion                          2013
Client                                      private
Description                         transformation of private house