Bouw Nieuw Leythenrode woonzorgcentrum, officieel van start in de zomer van 2023!

In het bijzijn van vele bewoners van het huidige gebouw en het voltallige ontwerp- en bouwteam hebben in juni burgemeester van Leiderdorp Laila Driessen, lid van de raad van bestuur van de Alrijne zorggroep Ivo van der Klei, en voorman van de cliëntenraad Bob Reidsma officieel de bouw van het nieuwe Leythenrode gestart.

De bewoners krijgen tijdens de bouw regelmatige toelichting en rondleidingen om ook van de bouwperiode een feestelijke en interessante ervaring te maken.

Woongroepen met echte appartementen gelegen aan ‘dwaalgangen’ uitkomend op gemeenschapruimten met grote terrassen aan het groen, een publieke interne winkelstraat met evenementenplein en drie grote glazen kassen zijn de zichtbare vertaling van dit principe, dat eerder haar waarde al heeft bewezen op de Zuidoever van Cordaan (Amsterdam Kop Zuidas).

Oplevering is naar verwachting medio 2026.

De eerste palen zitten in de grond!