TANGRAM Architekten | Friet bij Bright - kom kijken! - TANGRAM Architekten

Friet bij Bright – kom kijken!

Kom zondag 17 juni de locatie van Bright bekijken, een woontoren voor  studenten, afgestudeerden en jonge startende ondernemers. En prik een frietje mee tijdens de Dag van de Architectuur Rotterdam.

Er past een frietkraam!
De locatie waar de 70 meter hoge woontoren Bright gaat verrijzen, heeft veel discussie losgemaakt. Kan je op deze minuscule grasstrook in hartje Rotterdam wel zo’n gebouw neerzetten? “Een plek waar nog geen frietkraam past”, grapte zelfs architecte Charlotte ten Dijke. De vraag of het kan is inmiddels beantwoord: het kan! Met het nodige puzzelwerk is het gelukt om een gebouw te ontwerpen dat past op deze smalle, driehoekige strook half in het talud van de verlengde Willemsbrug.


Optimaal grondgebruik
In de toren komen ruim 600 compacte woningen. Omdat Bright een schakel vormt tussen het oude en nieuwe deel van Rotterdam is het gebouw meer dan een studentencampus. Het krijgt horeca, winkels en een fitnesscentrum die voor iedereen toegankelijk zijn, ook niet studenten.  Ook zijn er werkruimten voor startende ondernemers.

Dag van de architectuur Rotterdam
Ontwikkelaar Stebru en Tangram Architekten zullen zondagmiddag 17 juni aanwezig zijn om vragen te beantwoorden. En friet uit te delen 🙂

 


Waar staat de frietkraam?
 

André van der Louwbrug, Rotterdam (Wijnhaven)
12-17 uur presentatie Charlotte ten Dijke en Stebru deelt friet uit.

Reserveer een gratis plekje op een van de time slots door hier te klikken: Dag van de Architectuur

 

 

 

Deel dit bericht