TANGRAM Architekten | TANGRAM Architekten | Architecten Amsterdam

Eigenaren

Charlotte ten Dijke en Bart Mispelblom Beyer

De samenwerking tussen Charlotte ten Dijke en Bart Mispelblom Beyer begon gedurende hun studie Architectuur & Bouwtechniek aan de Technische Universiteit Delft. Ze maakten samen decorontwerpen voor muziektheaterproducties. In 1985 studeerden zowel Charlotte als Bart cum laude af en gingen ze werken voor verschillende bureaus. In 1990 besloten ze een eigen bureau te beginnen nadat ze de Europan 1 prijs voor jonge architecten hadden gewonnen. Dat werd de start van TANGRAM Architekten.

Charlotte is lid van het Forum Stichting Natuur en Milieu Ruimte & Leefomgeving en was actief in de Welstandscommissies van Utrecht en Leidsche Rijn en tegenwoordig van Amsterdam. Ook is zij bestuurslid van ‘Architectuur Lokaal’.

Bart was lid van verscheidene welstandscommissies en is voorzitter van het Go Dutch Consortium, een samenwerkingsverband van Nederlandse bureaus voor projecten in de Verenigde Staten. Met ingang van 2011 zijn Charlotte en Bart aangesteld als ‘Visiting Professor of Architecture’ aan RWU in Bristol, VS. In het kader van het Go Dutch uitwisselingsprogramma kreeg Bart in 2014 deze functie aan de University of the District of Columbia, VS, faculteit CAUSES.

Charlotte en Bart houden lezingen in binnen- en buitenland, zijn supervisor bij grote bouwprojecten en vervullen verschillende gastdocentschappen. Hun onderzoeken naar bouwen in hoge dichtheden, het vormgeven van lege ruimte en dimensies van duurzaamheid zijn gepubliceerd in MÀ-SSA (2003), ‘Prachtig Compact NL’ (2010) en ‘BALANS‘ (2011).