TANGRAM Architekten | Utiliteitsbouw - Kantoren Arena - Hilversum

Utiliteitsbouw – Kantoren Arena – Hilversum

Aan weerszijden van een belangrijke as van het Arenapark in Hilversum zijn twee kantoorgebouwen ontwikkeld. De continuïteit van ruimte, zowel binnen het gebouw als tussen de gebouwen in, is het conceptuele uitgangspunt bij het ontwerp. De twee volumes, met elk vijf lagen, zijn ontstaan door een monolithisch blok open te breken en de twee delen ten opzichte van elkaar te verschuiven. Op straatniveau zijn de complementaire volumes duidelijk gescheiden, terwijl ze van een afstand een geheel lijken te vormen door de naar elkaar toe bewegende uitkragingen.

Contrast is het hoofdthema voor zowel de binnen- als buitengevels. De harde, sterk gedefinieerde buitengevels zijn uitgevoerd in kalksteen. Ze vormen een tegenstelling met de façades in het ‘breukvlak’, die – net als het interieur – zijn gedetailleerd in warm getint hout.

Voor een compacte en efficiënte opzet werd een deel van de ruimtes vormgegeven als ‘Großraum’ – multifunctioneel en flexibel indeelbaar. De collectieve atria, glazen gevel en atriumdak verlenen een grote ruimtelijkheid aan het interieur. Door de verdiepingen per één of twee lagen een kwartslag ten opzicht van elkaar te draaien ontstaan er tal van horizontale, verticale en diagonale doorzichten. Het resultaat is een afwisselend aanbod aan werkplekken, en een natuurlijke en fysieke relatie met de omgeving.

Locatie Hilversum
Oplevering 2002
Opdrachtgever Delta Lloyd Vastgoed; Phoenix Bouwontwikkeling
Uitvoerder
Omschrijving Twee keer 5.000 m2 t.b.v. flexibele werkplekken en parkeergarage

Link:

arena kantorenlink_een lust voor het werk
arena kantoren link_architecten vragen aandacht voor ruimtegebruik
arena kantoren link_een uiteengerukt gebouw
arena kantoren link_massale houtuitbarsting
arena kantoren link_sober en rijk tegelijk
arena kantoren link_verschachtelung