TANGRAM Architekten | Bureau Tangram - TANGRAM Architekten

Bureau Tangram

Tangram Architekten was oorspronkelijk gevestigd in het gerenoveerde Olympisch Stadion in Amsterdam Zuid. Omdat de ruimte te klein werd, verhuisde het bureau naar Buitenveldert, op een steenworp afstand van de Zuidas en het Amsterdamse Bos. Het van oorsprong traditioneel ingerichte en hokkerige aandoende kantoor, op de eerste verdieping, werd volledig herzien en veranderd in een moderne, transparante ruimte.

De robuuste betonnen constructie en de ruimte die vrij kwam na verwijderen van het plafond leverden een enorme ruimtelijkheid. De installaties zijn daarbij in het zicht gelaten. Het geluid wordt geabsorbeerd door de grote betonnen cassetten van de constructie die de bovengelegen hoogbouw dragen. De nieuwe indeling van de ruimte is bewust los gehouden van het regelmatige grid van de kolommenstructuur en is met uitzondering van een aantal besloten werk- en vergaderplekken zo open mogelijk en strak gedetailleerd in stuc en glas. Grove open doeken filteren het buitenlicht en zorgen voor binding tussen de materialen. De wanden van matglazen stroken met ingebouwde verlichting zorgen voor visueel contact tussen de verschillende ruimtes. De multifunctionele ruimte op de begane grond kan worden gebruikt voor lunches en bijeenkomsten. In afwijking van het werkareaal is hier gekozen voor een meer intieme en feestelijke sfeer met zwarte wanden en rode accenten.

 

Locatie Amsterdam
Oplevering 2007
Opdrachtgever Tangram Architekten
Uitvoerder Hillen&Roosen Bouw
Omschrijving Kantoor Tangram Architekten

Link:
bureau tangram link_interieur kantoor tangram