TANGRAM Architekten | Woningbouw - Bright - Rotterdam

Woningbouw – Bright – Rotterdam

Bright is een campustoren met stadsappartementen voor studenten en starters. De locatie van deze 70 meter hoge toren ligt in het hart van Rotterdam. Het is een beladen plek: in mei 1940, toen Duitsland Nederland binnenviel, werd het historische centrum van de stad weggevaagd. Locatie Bright is het exacte centrum van de grote klap. Tegenwoordig is de plek uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer en op loopafstand van de belangrijkste stedelijke voorzieningen. Bovendien ligt Bright strategisch op de nieuwe ‘Kennis-As’, met universiteitsgebouwen, medische centra en hoogwaardige werkvoorzieningen binnen handbereik.

Ultieme inbreiding
Desondanks lag een ontwikkeling op deze locatie niet direct voor de hand: het smalle, driehoekige strookje gras tegen het talud van de verlengde Willemsbrug, biedt weinig ruimte. Met een uitgekiende opzet is Tangram er in geslaagd om de smalle strook toch geschikt te maken voor bijna 650 compacte woningen.

Tussen oud en nieuw
Bright neemt een scharnierpositie in tussen de oude en nieuwe delen van de stad. Daarom heeft het gebouw niet alleen appartementen maar ook tal van publieke functies zoals horeca, winkels, een fitness centrum en werkruimten voor starters. Door het open karakter van de onderste publieke bouwlagen zet het straatleven zich letterlijk voort in het gebouw.

Transparante uitstraling 
De architectuur refereert naar de stoere Rotterdamse wederopbouwarchitectuur. Opvallend is de transparante gevelbekleding, waarachter ‘s avonds de ‘tweede gevel’ helder oplicht.

Locatie Rotterdam, Verlengde Willemsbrug-Wijnhaven
Oplevering 2020
Opdrachtgever Stebru; Boag bv
Uitvoerder Stebru
Omschrijving Campustoren met ca. 650 stadsappartementen, studie- en werkruimten, kantoren, horeca en winkels

 

Link:
bright link_Kans_bouw_campustoren_web