Zaterdag 2 juni was het open dag bij het woningbouwproject Rhapsody in West, in Amsterdamse wijk Bos en Lommer. Op de Dag van de Bouw konden buurtbewoners en andere belangstellenden een kijkje achter de schermen nemen bij dit nieuwbouwproject in de Kolenkitbuurt.

Er was een presentatie van architect Bart Mispelblom Beyer en Sanne Botterweg van Urban Sync met aansluitend een rondleiding onder leiding van het bouwbedrijf De Nijs/Smits over het terrein. Veel aandacht kregen de bijzondere bouwvormen, de openheid van het terrein en de lichte (huur)woningen, een unicum in deze buurt die voornamelijk bestaat uit lange, rechte woonblokken met kleine woningen.

De Kolenkitbuurt wordt de komende jaren ingrijpend gerenoveerd en heringericht. De buurt stamt uit de jaren ’50; veel woonblokken en straten zijn in slechte staat. In 2007 ‘prijkte’ de wijk op de lijst van 40 probleemwijken. Volgens het ministerie van Vrom was de Kolenkitbuurt de slechtste buurt van Nederland. Inmiddels zijn we 11 jaar verder en begint de wijk te stralen. Het wordt er mooier, gemengder en duurzamer. Een deel van de vernieuwing is al gerealiseerd. Rhapsody maakt onderdeel uit van het gebied rond het Jan van Schaffelaarplantsoen en zal naar verwachting eind 2018/begin 2019 worden opgeleverd.