Het verleden van een plek, positief of negatief, speelt een vitale rol voor verbondenheid en gemeenschapszin

OURDOMAIN wordt beschouwd als laatste puzzelstuk van de wederopbouw van Rotterdam, dat zo zwaar getroffen werd in de tweede wereldoorlog. Met een geabstraheerde foto van de dag na het grote bombardement van mei 1940 van de verwoeste haven, geëtst in de aluminium gevel, verwijst OURDOMAIN gebouw naar de catastrofe die precies op deze plek heeft plaatsgevonden. De eerste herdenking,  vlak na de opening , kreeg vorm met de projectie van 1000 namen van slachtoffers, geprojecteerd op de gevel.
TETEM 3 wordt ‘het laatste icoon van Roombeek’. In het jaar 2000 vond hier de vuurwerkramp plaats, die vrijwel de gehele wijk verwoestte. In dit laatste icoon wordt , zonder te expliciet te worden, de explosie vormgegeven met een gevelzijde die met zijn gefrommelde voorkomen de verwoesting verbeeldt.
Het Energiepark , gelegen aan de stadskant van de Singel om de oude stad van Leiden, wordt tot leven gewekt. Waardevolle oude gebouwen worden  herbestemd en nieuwe toegevoegd. Resultaat zal zijn een functiegemengd gebied waar het fantastisch wonen is vlakbij de oude stad en waarbij het Ambachtsplein een speciale rol krijgt voor het tentoonstellen van oude en nieuwe ambachten. Een nieuw makershuis , een buitenpodium, buitenwerkplaatsen voor de steenhouwerij ,terrassen voor de brouwerij , en een opstapplek voor watertaxi’s zullen zorgen voor veel nieuw leven in dit deel van de historische binnenstadstad.