Functies mengen levert in de stad het beste resultaat

Het programma van OURDOMAIN met naast een grote hoeveelheid stadsappartementen ook een stapeling van collectieve functies voor de bewoners zorgt niet alleen een functionele ondersteuning bij het dagelijks leven. Het gaat hierbij om ruimten met wasmachines, muziekstudio, gemeenschappelijke keuken en bar, studie en trainingsfaciliteiten en een geweldig gemeenschappelijk dakterras. Deze plekken in het verticale stadsgebouw nodigen uit tot ontmoeting en andere dingen samen op te pakken. Zo ontstaat een levendige samenleving in een wereld van jonge mensen van meer dan 80 nationaliteiten.

De combinatie van groot hotel met voorzieningen als restaurant, fitness en zwembad met luxe stadsappartementen daarbovenop levert een prettige symbiose. Voor het hotel geeft dit een ruime extra klandizie terwijl de bewoners van de woningen aan niets ontbreekt. Galaxy bedient ook de stad met haar grote atrium en daaraan gekoppeld restaurant en bar en winkelstraat aan de Jaarbeursboulevard. Het gebouw wordt hiermee ‘de vestibule voor de stad’.

​Het Raadhuisplein in Drachten voorziet in een complete mix van winkels, gezondheidszorg en parkeren en wonen. Op dit voorheen deels braakliggend en verouderde centrale deel van de stad zijn de woningen in vele verschillende typen, soorten en maten gestapeld op het winkelareaal, compleet met groene tuinen en pleinen op een opgetild straatniveau.