Groen en water in een uitnodigende stedelijke tussenruimte zijn belangrijk voor kwaliteit van leven

Tussen de vier gekoppelde woonsculpturen van Crystal Court loopt het water en het groen vanuit het naastgelegen Flevopark naadloos door. De tussenruimte ontpopt zich als beschut en informeel ontmoetingsgebied voor de bewoners, terwijl het water de juiste afstand schept naar de onderste woningen en met haar reflecties zorgt voor een ruimtelijke ervaring van dit hoog-dichte woongebouw.

In  de Veste op IJburg zorgen goed ontworpen overgangen van de woningen naar het semi-openbare en collectieve tussenruimten in het blok voor een bruikbare buitenruimte voor verblijf en sociaal contact. Dit contact zorgt voor een gevoel van eigenaarschap met als resultaat een goed onderhouden en sfeervolle plekken.

Bij Kavel 14 zorgen een andere manier van stapelen en een aanpasbare bouwstructuur voor een herziening van het klassieke gesloten bouwblok- met ruimte voor alle denkbare woon categorieën voor jong en oud en groene buitenruimten op verschillende verdiepingen. Zo ontstaat binnen een stadsblok ruimte voor appartementen en maisonnettes maar ook gestapelde eengezinswoningen en groepswoningen, al dan niet met zorg, voor ouderen.