Ruimtelijkheid is gebaat bij continuïteit

Voor de bovenop het hotel gelegen stadsappartementen van galaxy is de entreehal het belangrijke uithangbord naar de stad. Deze ruimte, vanaf Jaarbeursplein en straat goed zichtbaar, is vormgegeven als ontmoetingsruimte met loungehoek, open haard en kleine bibliotheek als symbool voor het modern huiselijk karakter van de appartementen zelf.

Het interieur van het deels nieuwe, deels vernieuwde Lyceum in Amsterdam West domineert de buitenwereld om het schoolplein. Via grote glazen wanden zijn veelkleurige lichtgevende panelen die uitdrukking geven aan de veelkleurigheid van de schoolpopulatie en het onderwijs, zoals het moderne schoolbestuur dat wil uitdragen. Met deze panelen is ook het verschil tussen oudbouw en nieuwbouw binnen de school opgeheven. Resultaat is een beeld dat sterk appelleert aan de wereld van de leerlingen. Het gevolg is een grote toename van deze school in populariteit en in aantal leerlingen.

Gestript van gedateerde invulling toont het bureau van TANGRAM zich met een prachtig betonskelet, ingevuld met louter natuurlijke en onbewerkte materialen als staal, glas, gips en houtwolcement. Het ruimtelijke effect is overweldigend.