Het Eindhovens Dagblad interviewde Bart Mispelblom Beyer (als voorzitter van team Triangel) en Mauro Parravicini (team Urban Arcipelago) over hun toekomstvisies voor de wijk Fellenoord in Eindhoven. Fellenoord was een van de vijf testlocaties van de ontwerpstudie Stad van de Toekomst.

Beide teams kozen voor een flexibele ontwikkeling van het gebied rond het Neckerspoel-plein en het station. Wel had Urban Arcipelago al een duidelijke invulling voor 2040 (de tijdscoop) voor ogen. Triangel daarentegen gaf een aanzet voor een ontwerp van het plein en geen eindbeeld.  Want, zo is de visie van dit team, ‘we kunnen onmogelijk weten wat de opgaven in 2040 zijn’. Daarom heeft Triangel zich vooral gericht op het ontwikkelen van een nieuwe aanpak van stedenbouw met als doel steden meer toekomstbestendig te maken.

Klik hier voor de online versie van het artikel