Location
Koperwieklaan, Bilthoven

Omschrijving
ca. 30 seniorenwoningen in bosrijke omgeving

Opdrachtgever
Synchroon

Oplevering
Studie, niet gerealiseerd

LUXE SENIOREN WONINGEN

 

Het dorp Bilthoven is prachtig gelegen te midden van een groene omgeving. Het dorp heeft een levendig centrum en wijken met verschillende uitstralingen en dichtheden. De Koperwieklaan ligt op het snijvlak van een villawijk en een wijk uit de jaren ’60 met gestapelde appartementen. In de huidige situatie heeft de locatie een wat rommelige uitstraling, maar kan door een nieuwe impuls veranderen in een luxueuze woonbestemming, met senioren als voornaamste doelgroep. De Koperwieklaan ligt op loopafstand van het dorpscentrum, en het woon-zorgcomplex Koperwijk kan zorg op afstand verlenen aan de toekomstige bewoners.

De drie bouwvolumes, gelegen op een ondergrondse parkeergarage, vormen een ensemble van circa dertig verschillende woningen. Het plan reageert in hoogte op zijn omgeving: aan de zijde van de villawijk zijn de volumes laag gehouden, in de richting van het

 

gestapelde woon-zorgcomplex lopen deze op in hoogte. De woningen zijn door middel van (dak)-terrassen of balkons georiënteerd op het omringende groen, en kennen een grote gebruiksflexibiliteit en goede oriëntatie op de zon. De kavel zelf is ingericht als collectieve tuin. Het behoud van bestaande bomen zorgt vanaf het begin voor een aangenaam woonklimaat.