Aan de Westfriese Zeedijk in Schoorldam heeft bouwbedrijf de Nijs een deels vrijkomende opslagwerf. Tangram werd gevraagd verschillende gebouwen te realiseren: een ateliergebouw met kantoor voor de eigenaar, ‘twee-onder-één’ kapwoningen, vrijstaande woningen en vakantiewoningen. Een behoorlijk programma voor de plek in een omgeving getypeerd door landerijen, boerderijen en landelijke woningen. De monumentale zeedijk is een belangrijke ruimtelijke drager, die het terrein flankeert en haar ruimtelijke impact niet mocht verliezen. De oplossing ligt in de compactheid van de nieuwe gebouwen, zonder voor of achterkant, verstrooid in de ruimte, met een ongedwongen landschapsinrichting waar slechts schapenhekken voor afscheiding tussen kavels zorgen.Als bindmiddel tussen de verschillende onderdelen is gekozen voor een principedoorsnede, die inmiddels zichtbaar is geworden in de afgeronde eerste fase van het plan. Ondanks verschil in schaal is het de eenduidigheid van de mansardekapvorm, die de samenhang van de verschillende bouwvolumen typeert. Door deze vorm ontstaat een verbinding tussen nieuwbouw en de traditionele omgeving.

Architectonische opvatting
De huid van de gevel van het atelier bestaat uit gepotdekselde keramiek platen van Petersen, die een robuust uiterlijk geven aan het volume. De kopgevels zijn een combinatie van lariks en Fraké hout.
De schil van de woningen is eveneens ontwikkeld met de mansardekap met dakpannen (Muldenpan) die in een sprekend patroon gelegd zijn. De abstractie van de gevels sluit aan bij die van het ateliergebouw. Ook door het mengen van de architectuur van traditionele en nieuwe type afwerkingen wordt het plan verbonden met de omgeving.

Interieur
Vanuit de opdrachtgever werd gevraagd, om ook met een knipoog naar het traditionele interieur van de boerderijen in de omgeving te kiezen voor tegelwerk en wandafwerkingen. Ook hier heeft een mix van modern en traditie geleid tot bijzondere beelden. Ondanks de hoogte van de ruimte heeft het interieur door de houten spanten, de monumentale houten trap en de berkenhouten wanden een intieme en warme uitstraling. De atelierruimte is gevormd om de kunstobjecten van de opdrachtgever optimaal ruimte te geven. Het grote terras op de verdieping hebben geweldig uitzicht over de landerijen tot aan de duinen en verlengt de atelierruimte met een enorme maat.