Woensdag 21 februari gaven Florian Witsenburg en Rudolf Koster een interessante masterclass over het functioneren van en de toepassingen van het dataplatform van Tygron.
Het platform maakt het mogelijk om ruimtelijke datasets snel en gemakkelijk te visualiseren en combineren. Ook is het mogelijk om de effecten van aanpassingen aan de gebouwde omgeving (real time) te onderzoeken. Zo kan Tygron een brug slaan tussen verschillende adviseurs en het ontwerpproces optimaliseren. Ook kan het een belangrijke rol spelen in het informeren van gemeente en bewoners.
Dit alles in het kader van de gezamenlijke tentoonstelling in wording : ‘ONMETELIJK BELANGRIJK”: de harde waarde van de zachte waarden en de opkomst van AI in het ruimtelijk ontwerp’.
Deze tentoonstelling vindt plaats in TAQA theater de vest in Alkmaar en opent 1 mei.

Deze tentoonstelling organiseren wij i.s.m. AIA Alkmaar, TYGRON Accelerated Simulations Platform, de TU Delft Design Informatics, TU Eindhoven Computational Structural design , Academie van Bouwkunst Amsterdam en ontwikkelaars Smits en de Nijs.

Binnenkort meer informatie!