Wat een inspirerende bijeenkomst was het in theater de  Vest met het AI Alkmaar!
Op 1 mei jl. kon onder grote belangstelling van vakgenoten, studenten, wetenschappers en opdrachtgevers de tentoonstelling “Onmetelijk Belangrijk” worden geopend door wethouder Jasper Nieuwenhuizen van de gemeente Alkmaar.
De tentoonstelling nodigt uit om een ruimte te betreden waar de grenzen tussen menselijke creativiteit en technologische vooruitgang vervagen en waar architectuur en kunstmatige intelligentie samenkomen om de toekomst vorm te geven.

“Onmetelijk Belangrijk” is meer dan alleen een verkenning van innovatie; het is een uitnodiging om dieper na te denken over de “zachte” waarden die onze leefomgeving vormen.
De tentoonstelling streeft naar bewustwording en confronteert ons met de cruciale verantwoordelijkheid om als architecten, stedenbouwers en landschapsontwerpers technologie op een holistische wijze te helpen ontwikkelen en in te zetten.
In het hart van ons streven naar vooruitgang schuilt een essentiële vraag:
Hoe kunnen we technologie, met name AI, gebruiken om niet alleen te voldoen aan economische en ruimtelijke efficiëntie, maar ook om diepgaande mensgerichte, emotionele en duurzaam verantwoorde architectuur te creëren? Zal de architect zijn werk kunnen blijven doen en op welke manier zal zich dit ontwikkelen?

Tangram toont een aantal door hen ontworpen gebouwen om de benadering vanuit de architectuurzijde te duiden alvorens de stap naar AI te kunnen maken.
Om de tentoonstelling vanuit verschillende invalshoeken te benaderen heeft bureau gasten uitgenodigd, waaronder TU Delft, TU Eindhoven, Tygron, XKool en bouw- ontwikkelbedrijven de Nijs en SBB .
“Onmetelijk Belangrijk” zal te zien zijn in Alkmaar tot 23 mei en is dagelijks te bezoeken van 09:00 tot 17:00 uur.

De tentoonstelling zal hierna doorreizen door Nederland.