Locatie

Amsterdam

omschrijving
Interieur

opdrachtgever
Johan Cruyff Foundation, Amsterdam

JOHAN CRUYFF FOUNDATION

De Johan Cruyff Foundation ondersteunt wereldwijd sportprojecten voor kinderen. Oud-voetballer en wereldster Cruijff is ervan overtuigd dat samen sporten bijdraagt aan een betere maatschappij, contacten tot stand brengt en saamhorigheid en begrip kweekt. Bijzondere aandacht bij de foundation is er voor gehandicapte en minder kansrijke jongeren.

 

Het kantoor van de Johan Cruyff Foundation, gevestigd in het gereconstrueerde Olympisch Stadion onder de tribunes, moest in het nieuwe ontwerp beantwoorden aan de doelstelling van de stichting.

In de oorspronkelijke inrichting vormde de grote vergadertafel het hart van de ruimte. Groot bezwaar was echter de overlast bij besprekingen op de rest van de werkplekken

In het nieuwe interieur is een transparante eivormige , halfgesloten vergaderruimte het symbool voor het contact en het samenspel. Om dit centrale element heen zijn de werkplekken gesitueerd.

De kleur van de stichting, oranje, komt op op nadrukkelijke wens op verschillende plaatsen in het interieur terug: als lichtvlak achter de posterwand, in een ring boven de vergaderruimte en met accenten in de donkerblauwe vloer.