PARTICULIERE WONINGEN

VERBOUWING | NIEUWBOUW | INTERIEUR

Locatie
Nederland en internationaal

Omschrijving
verbouw, nieuwbouw, interieur

opdrachtgevers
particuliere eigenaren

 

LICHT EN RUIMTELIJK

 

Tangram Architekten werkt in opdracht ook aan particuliere woningen. Meestal op speciaal verzoek en alleen als er een bijzondere vraag wordt gesteld. We doen zowel nieuwbouw als intensieve verbouwingen.

Insteek is altijd het creëren van de grootst mogelijke ruimtelijkheid zodat een huis ruimer aanvoelt dan het in werkelijkheid is. Daglicht speelt daarbij een belangrijke rol. Daarnaast is er veel aandacht voor de indeling zodat de verschillende woonfuncties een heldere, duidelijke plek krijgen. Of het nu gaat om koken, eten, spelen, tv kijken, muziek luisteren of luieren op de bank. Soms wil je dat doen in een ruimte die in contact staat met andere delen van het huis, soms juist in een meer besloten omgeving. Het gaat om het vinden van de juiste balans tussen de ruimtelijkheid en de mate van beslotenheid.

Meeleven met de seizoenen

Een huis staat niet op zichzelf. De directe omgeving (tuin en buitenruimte) vormt onderdeel van het woongenot. De meeste tijd brengen wij in Nederland binnen door, daarom is het fijn als een huis ‘meeleeft’ met de seizoenen, zonder dat je daarvoor de deur uit hoeft. Bij het ontwerp houden wij daar rekening mee. Sommige plekken in huis hebben een duidelijke relatie met buiten en zijn opener, andere omarmen je en zorgen voor intieme warmte in de winter zoals een zithoek om een haard. Dat geldt niet alleen voor nieuwbouw maar ook voor verbouwingen. Want in elk huis schuilt een tweede leven, vaak met een revolutionair andere opzet en indeling.

Vaak is er veel meer mogelijk dan gedacht. De duurzaamheid zit in het hergebruik én in de meerwaarde die je creëert met een goed verbouwde woning.