Rhapsody in West, in de Amsterdamse Kolenkitbuurt, is genomineerd voor de Steden in Beweging Award 2019. De prijs is voor de meest succesvolle gebiedsversterking die bijdraagt aan de vitaliteit en dynamiek van stad of dorp. De genomineerde projecten worden beoordeeld op kwaliteit, in het bijzonder de impuls die ze geven aan de omgeving.

Rhapsody vormt een sociale schakel in de Kolenkitbuurt, amper 10 jaar geleden de slechtste buurt van Nederland. Het wooncomplex omvat 239 huurwoningen, een openbaar toegankelijk binnenterrein met een tuin en kas (ontmoetingsplek voor de buurt), een logeerhuis en koffiehuis waar cursussen, huiswerkbegeleiding en andere activiteiten mogelijk zijn. Eigenaar CBRE heeft daarnaast vijf community managers aangesteld die op het terrein wonen en als schakel dienen tussen de bewoners en de buurt.
Vorig jaar bezocht koning Willem-Alexander de buurt en Rhapsody. Tijdens dit verrassingsbezoek liet hij zich rondleiden door Roel Schoenmakers van het kunstenaarscollectief Cascoland, een organisatie die al jaren actief is in de Kolenkitbuurt. In nauwe samenwerking met de buurt en Cascoland is het programma voor Rhapsody ontwikkeld. Een succesvolle top down – bottum up aanpak. Het project wordt dit voorjaar opgeleverd.

Op 6 juni wordt de winnaar van de StiB Award 2019 bekendgemaakt op de vastgoedbeurs Provada in Amsterdam (in de stand van Syntrus Achmea Real Estate & Finance).
De prijs is een gemeenschappelijk initiatief van Vastgoedmarkt en vastgoedbelegger Syntrus Achmea Real Estate & Finance.