LocatiE

Arenapark, Hilversum

 
omschrijving

2 kantoren, elk 5000 m2 met flexibele werkplekken en parkeerkelder

opdrachtgever
Delta Lloyd Vastgoed; Phoenix Bouwontwikkeling

TWEELINGEN

Het tweelinggebouw Arena is gebouwd aan weerszijden van de centrale as van het Arenapark in Hilversum, een onevenwichtig verdeelde bouwlocatie waar desondanks twee gebouwen van gelijke maat moesten worden gebouwd. Met behulp van grillig gevormde overhangen is dat gelukt. Ondanks het enorme programma is het gelukt om continuïteit van ruimte te creëren, zowel binnen het gebouw als tussen de gebouwen. De twee U-vormige volumes met elk vijf lagen zijn ontstaan door een monolithisch blok open te breken en de twee delen ten opzichte van elkaar te verschuiven. Op straatniveau zijn de complementaire volumes duidelijk gescheiden, terwijl ze van een afstand een geheel lijken te vormen door de naar elkaar toe bewegende overstekken. De overstekken voegen op de verdiepingen extra ruimte toe zonder op maaiveld oppervlakte in beslag te nemen. Op deze manier blijven de gebouwen binnen de gestelde maximale voetafdruk.

Contrast is het hoofdthema voor de gevels, zowel buiten als binnen. De grillige buitengevels van kalksteen lijken op een rotsformatie. De natuurstenen buitengevels vormen een sterk 

contrast met het verticale ritme van de façades in het ‘breukvlak’, gedetailleerd in warm getint hout. De houten gevelbekleding is binnen consequent doorgezet.. Binnen en buiten vloeien zo naadloos in elkaar over. De grote atria strekken over de volle hoogte van beide gebouwen, van parkeerkelder tot dak. De collectieve atria, glazen gevel en het atriumdak brengen veel licht tot diep in de gebouwen en zorgen voor een grote ruimtelijke beleving. Door de U-vormige verdiepingen per één of twee lagen een kwartslag ten opzichte van elkaar te draaien, ontstaan er tal van horizontale, verticale en diagonale doorzichten. Voor een compacte en efficiënte opzet werd een deel van de ruimtes vormgegeven als ‘Großraum’, multifunctioneel en flexibel indeelbaar. Het resultaat is een afwisselend aanbod aan werkplekken, en een natuurlijke en fysieke relatie met de omgeving.

arena kantorenlink_een lust voor het werk
arena kantoren link_architecten vragen aandacht voor ruimtegebruik
arena kantoren link_een uiteengerukt gebouw
arena kantoren link_massale houtuitbarsting
arena kantoren link_sober en rijk tegelijk
arena kantoren link_verschachtelung